YANG MANA PILIHAN ANDA, MENGGUNAKAN KAEDAH IBS ATAU KONVENSIONAL (BATU BATA) ???

IBS = Cara Modern teknologi masa kini yang di proses di kilang. Bahan yang di gunakan adalah campuran konkrit edhesion dan eps system. Sebab tu ia lebih kukuh dan solid. Di datang kan pasang siap terus di tapak. Cara pemasangan yang mudah, jimat masa, dan tempoh pemasangan yang terbukti cepat.

BATU BATA = Kaedah lama pembinaan yang di guna pakai sejak dulu kala. Bahan yang di gunakan adalah campuran pasir & juga simen. Penggunaan bahan lain juga di tapak. Mengambil masa sedikit lama untuk menyiapkan pembinaan sesebuah rumah.

Rates Us
5/5

Ramai kata rumah IBS nie murah ??? dah la murah tak berkualiti pula tue ???

Silap perspektif dan tanggapan melalui penyampaian netizen yang membuat anggapan sebelum kajian dibuat dulu berkenaan pembinaan IBS.

(1) kalau nak tahu row material IBS adalah lebih mahal sebab itu rumah yang di bina sangat berkualiti. Selain itu bahan yang digunakan juga berbeza dengan kaedah konvensional

(2) Penjimatan yang kita maksud kan adalah dari segi masa. Sebagai contoh untuk pembinaan berkeluasan 1100kps untuk kaedah konvensional 6-7 bln pembinaan. Tetapi untuk kaedah IBS hanya mengambil masa 2 bln sahaja.

(3) Jimat yang di maksud kan juga adalah tenaga buruh yang di perlukan di site. Untuk saiz panel 3inci, pekerja yang di perlukan hanya 3 orang sahaja. Manakala untuk saiz panel 4 inci 4 orang diperlukan.

(5) Selain itu penggunaan bahan mentah sangat terhad di site seperti, batu, pasir, kayu dan bahan yang lain. Ini kerana panel yang sampai di site datang dengan pasang siap menggantikan bahan seperti di atas.

Jadi ia bukan di katakan murah,tetapi lebih kepada penjimatan

rumah contoh

KONVENSIONAL VS IBS

Ramai kontraktor di luar sana sudah terkenal dengan pembinaan cara lama yang di guna pakai dari dulu kala lagi iaitu menggunakan batu bata. Tapi memasuki zaman baru masa kini, sangat hebat bila dua kaedah ini di gunakan pakai untuk pembinaan sebuah rumah woww !!!

Melangkah ker tahun 2020 tidak lama lagi kaedah IBS adalah Wajib untuk setiap pembinaan. Mana tak nya pembinaan yang terbukti cepat, menjimatkan & barang barang yang di guna pakai adalah sangat2 berkualiti !!!

Alhamdullillah semakin hari penerimaan rakyat sangat baik untuk pembinaan kaedah IBS ini. Dahulu nya ramai orang skeptikal dan ragu-ragu dengan kaedah ini, tapi kami bukti kan dengan testimoni dari customer bina rumah & juga kontraktor yang dah berjaya bina rumah menggunakan kaedah IBS ini😎

Jadi pada anda yang berminat nak tahu lebih detail pembinaan kaedah IBS & ingin bina rumah idaman anda dengan kaedah IBS ini. boleh cepat cepat hubungi kami,

sebarang pertanyaan maklumat yang lebih jelas, cepat & pantas boleh ke platform kami :

WHATSAPP: wasap.my/60182559088

WEBSITE: www.mkbina.com

FACEBOOK:  www.facebook.com/mkbinagroup

GOOGLE: MKbina.com

*BUILD YOUR DREAMS”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email